Naudojama automatinė etiketė - kai prekės kaina didesnė nei €50.00
Yamamoto® Nutrition EndoPRO yra izoliuotų žirnių baltymų pagrindu pagamintas maisto papildas, tinkamas suaugusiems, ieškantiems augalinės alternatyvos gyvuliniams baltymams. Tinka vegetarams ir veganams.
Kas yra žirnių baltymai?
Žirnių baltymai dabar yra galima augalinės kilmės alternatyva įprastesniems baltymų papildams, tokiems kaip išrūgų ir kiaušinių baltymai.
Žirnių baltymų gamybos žaliava yra geltonasis žirnis. Šios mažos ankštinės daržovės yra viena iš baltymų turtingiausių daržovių. Kad kelias nuo žirnių iki baltymų miltelių būtų kuo natūralesnis ir subtilesnis, baltymų frakcija koncentruojama vandens pagrindu. Rezultatas: žirnių baltymų izoliatas, smulkūs šviesiai geltonos spalvos milteliai.
Kokie yra žirnių baltymų pranašumai prieš kitus baltymų šaltinius?
Mėsoje ir kiaušiniuose yra sočiųjų riebalų, papildomų kalorijų ir cholesterolio.
Išrūgos gali sukelti pilvo pūtimą, dujų susidarymą ir kitas virškinimo problemas. Kai kuriuose išrūgų baltymų papilduose netgi yra nenaudingų ir visai ne dietinių ingredientų, tokių kaip guaro derva, ksantanas, karageninas, palmių aliejus.
Soja yra alergenas ir joje yra junginių, kurie imituoja estrogeną.
Turėdami tiek daug šalutinių poveikių iš šių baltymų šaltinių, žmonės natūraliai ieško kitų būdų gauti maistinių medžiagų. Vieni vartoja baltymų kapsules, kiti į gėrimus ar patiekalus deda augalinės kilmės veganiškų baltymų miltelių. Šiuo atveju žirnių baltymų milteliai yra ideali alternatyva.
Kokia nauda?
Nepaisant pradinių išankstinių nusistatymų, paskatintų senų baltymų kokybės aiškinimų (pavyzdžiui, susijusių su biologine verte, dabar juos lenkia patikimesni rodikliai, tokie kaip PDCAAS), žirnių baltymai parodė įdomių maistinių savybių, tokių kaip:
yra visos 9 nepakeičiamos aminorūgštys iš tikrųjų jame yra visos devynios nepakeičiamos aminorūgštys: valinas, fenilalaninas, treoninas, metioninas, triptofanas, izoleucinas, lizinas, histidinas ir leucinas. Organizmui šių devynių aminorūgščių reikia svarbioms kūno funkcijoms atlikti. Nors žirniuose metionino yra mažai, tai galima lengvai kompensuoti į racioną įtraukiant rudųjų ryžių. Visais tikslais žirniai yra puikus vegetariškų baltymų šaltinis.
Lengvas virškinimas, kadangi grynas žirnis yra ankštinis augalas, jame yra daug skaidulų ir krakmolo, todėl jį sunku virškinti. Tuo tarpu žirnių milteliai perdirbami netenka daug skaidulų ir krakmolo, todėl žirnių milteliai lengviau virškinami.
Be alergenų, skirtingai nuo sojos, išrūgų, pieno ir sūrio, žirniai nėra alergenai ir su jais susijusios alerginės reakcijos yra itin retos. Žirnių baltymų milteliuose taip pat nėra glitimo, kaip ir daugelyje grūdų, ir jie natūraliai yra be laktozės. Žmonės, kurie vengia pieno ar glitimo alergenų, tikrai gali gerti ir valgyti žirnių baltymų miltelių gėrimus ir patiekalus.
Lėtas virškinimas, yra žinoma, kad žirnių baltymai virškinami daug lėčiau nei išrūgų baltymai, bet greičiau nei kazeinas. Priklausomai nuo to, kada planuojate valgyti baltymus, žirnių baltymų pasirinkimas gali būti naudingas prieš pat miegą, nes tai padės paskatinti lėtesnį ir ilgesnį aminorūgščių srauto išsiskyrimo procesą miegant, todėl tai yra puiki alternatyva kazeino baltymui.
Žirnių baltymų pagrindu pagamintas EndoPRO yra aukštos kokybės ir lengvai virškinamas papildas visiems, kurie nori padidinti baltymų kiekį. Jame gausu įvairių aminorūgščių, kurios padeda skatinti raumenų augimą, mažina fizinio krūvio sukeltą stresą ir didina sotumo jausmą.