Naudojama automatinė etiketė - kai prekės kaina didesnė nei €50.00
Vitamina C yra maisto papildas, kurio pagrindą sudaro vitaminas C. Vitaminas C * prisideda prie fiziologinės imuninės sistemos funkcijos, ** prie ląstelių apsaugos nuo oksidacinio streso ir *** prie pavargimo ir nuovargio mažinimo.
Vitaminas C, dar vadinamas askorbo rūgštimi, yra vienas svarbiausių ir būtiniausių mūsų organizmui vandenyje tirpių vitaminų, kurio negalime kaupti, todėl jį būtina vartoti su maistu. Vertingasis vitaminas C įsisavinamas žarnyne ir paskui paskirstomas į įvairius organus ir rajonus, kur gali atlikti daugybę savo funkcijų.
Iš įvairių savybių, kuriomis pasižymi vitaminas C, neabejotinai reikėtų pabrėžti jo antioksidacinę galią, kuri suteikia jam apsauginį poveikį nuo oksidacinio streso, laisvųjų radikalų ir ląstelių senėjimo apskritai, taip pat regeneruoja kitas antioksidacinio poveikio molekules (pvz., vitaminą E ir glutationą).
Jis taip pat dalyvauja daugelyje fiziologinių mechanizmų:
jis yra daugelio fermentinių reakcijų, susijusių su kolageno, labai svarbaus įvairių kūno audinių (pvz., odos, kaulų, raiščių, raumenų, kraujagyslių ir kt.), įvairių neurotransmiterių, įskaitant dopaminą ir noradrenaliną, tulžies rūgščių, karnitino ir steroidinių hormonų sinteze, kofaktorius
atlieka pagrindinę funkciją, palaikydamas imuninę sistemą ir stiprindamas mūsų natūralią gynybą. Monocitai ir neutrofilai - ląstelės, kurios yra svarbiausios imuninei sistemai, dėl didelio vitamino C kiekio yra „apsaugotos“ nuo radikalų daromos žalos ir gali blokuoti NF-kB (transkripcijos faktoriaus, atsakingo už uždegiminę kaskadą) aktyvavimą bei migruoti į infekcijos vietas, kur atlieka savo funkciją. Limfocitams vitaminas C suteikia galimybę tinkamai diferencijuotis, bręsti ir veikti
jis atlieka svarbų vaidmenį žarnyne pasisavinant sunkiau pasisavinamą „neheminę“ geležį (augalinės kilmės) ir dalyvauja raudonųjų kraujo kūnelių, atsakingų už tinkamą organizmo aprūpinimą deguonimi, sintezėje
nikelio, švino, kadmio) toksiškumą ir slopina kancerogeninių junginių, tokių kaip nitrozaminai, kurių poveikį patiriame ir (arba) su kuriais susiduriame, sintezę.
Taigi akivaizdu, kad dėl daugybės savo savybių vitaminas C yra ypač naudingas palaikant odos sveikatą, stabdant jos senėjimą, kovojant su per didelėmis raukšlėmis ir sausa oda, saugant mus nuo UV spindulių žalos, užkertant kelią sezoniniams negalavimams ir infekcijoms bei remiant kovą su jais, taip pat kovojant su geležies stokos anemija ir įvairiais kitais su jos trūkumu susijusiais sutrikimais.
Kodėl naudinga užkirsti kelią šiam trūkumui, jei jo galime gauti su įvairiais maisto produktais, pavyzdžiui, vaisiais ir daržovėmis? Gerai žinoma, kaip lengvai ši molekulė nyksta ruošiant ar verdant maistą (iš tiesų ji vadinama termolabilia), nes yra labai jautri šviesai, karščiui, taigi ir laikymo procesams. Be to, reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad šiuolaikiniame žemės ūkyje šio vitamino kiekis vaisiuose ir daržovėse vis labiau mažėja dėl įvairių veiksnių, pavyzdžiui, intensyvaus ūkininkavimo, pesticidų naudojimo ir taršos.
Privalumai mūsų papildas
Kodėl verta rinktis vitaminą C:
1000 mg vitamino C vienoje paros dozėje
Apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso
Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
Naudingas normaliai imuninės sistemos veiklai.